Ph.d.-projekt om gruppekonsultationer i almen praksis

Forskningsenheden for Almen Praksis i Slagelse, Center for Almen Medicin, Københavns Universitet opslår i samarbejde med Steno Diabetes Center Sjælland en stilling som Ph.d.-studerende på et projekt om gruppekonsultationer i almen praksis

 

Ansøgningsfristen er 24. januar 2025. Samtaler forventes afholdt i uge 8, og stillingen ønskes besat 1. april 2025 eller snarest derefter.

 

Behov og baggrund

I mange år har en-til-en-konsultationer hos læger kombineret med telefonsamtaler været de dominerende konsultationsformer. Men i disse år udvides kontaktformer mellem borger og egen læge betydeligt, med bl.a. udvidet brug af fjernkonsultationer. Dette åbner for en gentænkning af, hvordan kontakten mellem borger og egen læge skal være fremover. Et af de spændende nye tiltag, som afprøves flere steder, og som måske peger mod fremtidens almen praksis, er gruppekonsultationer.

Disse alternativer til de traditionelle fysiske møder mellem patient og læge/personale i almen praksis bliver allerede afprøvet, og under corona-pandemien, blev der indsamlet flere erfaringer med onlinekonsultationer. Gruppekonsultationer er nyeste skud på stammen i rækken af alternativer til de almindelige konsultationer i almen praksis

I dette projekt vil vi især undersøge gruppekonsultationer for patienter med type 2-diabetes. Som patient med type 2-diabetes ser man typisk sin egen læge flere gange om året for at få en status og eventuelt justeret sin behandling. Det kan være vanskeligt at få talt grundigt om alle de udfordringer og behov, som præger hverdagen med og behandlingen af diabetes.

International forskning viser, at gruppekonsultationer har potentiale i forhold til at involvere patienter, der lever med en kronisk sygdom, styrke patientens evne til tage styringen i dennes hverdag og bidrage til øget livskvalitet.

Det overordnede formål med dette Ph.d.-projekt er at undersøge gruppekonsultationer som et supplement til en-til-en-konsultationer, og hvordan disse nye kliniske møder kan udfordre og udvikle vores etablerede forståelse af læge-patient forholdet og konsultationsprocessen.

 

Vi tilbyder

Dette forskningsprojekt er en del af et samarbejde mellem Forskningsenheden for Almen Praksis, Slagelse, Center for Almen Medicin Københavns Universitet og Steno Diabetes Center Sjælland. Projektet forankres ved NSR Forskningshuset i Slagelse, og du vil blive ansat på Center for Almen medicin (Afdeling for Almen Medicin) og indskrevet ved Københavns Universitet.     

Du bliver del af et stærkt, tværfagligt forskningsteam med stor vægt på personlig og faglig udvikling samt samarbejde på tværs af fag og sektorer. Du får stor mulighed for at præge retningen af din ph.d. og bliver en del et forskningsfelt i udvikling.

Projektet udføres i tæt samarbejde med praktiserende læger i Region Sjælland. Projektet bygger videre på erfaringer fra igangværende udviklingsprojekt.

 

Jobbeskrivelse

Som projektansvarlig er dine vigtigste opgaver: 

  • at udforme og skrive en protokol til et ph.d.-projekt (under vejledning og med involvering af relevante samarbejdspartnere og andre interessenter, inkl. patienter).
  • at udføre den planlagte forskning på baggrund af protokol og forarbejde.
  • at skrive videnskabelige artikler på baggrund af den udførte forskning.
  • at formidle resultater i relevante fora dvs. undervise praktiserende læger, formidle i populærvidenskabelige tidsskrifter, formidle til patienter og borgere, hvor det er relevant.

 

Kvalifikationer

For at komme i betragtning til stillingen skal du:

  • have interesse for almen praksis
  • have en kandidatgrad i medicin eller et andet område, der er relateret til forskningsprojektets forskningsfelt, f.eks. antropologi.
  • have et godt kendskab til det danske sundhedsvæsen.
  • kunne tale et nordisk sprog samt være god til engelsk på skrift og i tale

Vi søger en højt kvalificeret og motiveret kandidat med gode kommunikative egenskaber, som kan arbejde på tværs af fagligheder. Et tværfagligt vejlederhold vil være tilknyttet, men forskningsprojektarbejdet kræver en høj grad af selvstændighed, og det forventes også, at du bidrager med idéer til projektet og forskningsplanen.

Det betragtes som en fordel, hvis du har forskningserfaring (f.eks. været forfatter eller medforfatter til en artikel i et peer-reviewed internationalt tidsskrift eller til et offentliggjort abstract fra en international videnskabelig konference, eller arbejdet som forskningsassistent i mindst 6 måneder).

 

Ansættelsesvilkår 

Du vil blive ansat på Center for Almen medicin (Afdeling for Almen Medicin) og indskrevet ved Københavns Universitet.  Du får fast arbejdsplads i NSR Forskningshuset i Slagelse, samt center for samfund og sundhed (CSS) i København. Der må forventes tilstedeværelse også i Steno Diabetes Center Sjælland.

Ansættelsen er betinget af, at ansøgeren optages som ph.d.-studerende ved Ph.d.-skolen på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet. Dette kræver indsendelse og godkendelse af en ansøgning til det specifikke projekt, som er formuleret af ansøgeren.

Ph.d.-studiet skal gennemføres i overensstemmelse med Bekendtgørelsen om ph.d.-uddannelsen (2013) og fakultetets regler for opnåelse af graden.

Løn, pension og ansættelsesvilkår er i overensstemmelse med AC overenskomsten.

 

Ansættelsesprocedure 

Ansøgningen indsendes, senest den 24. januar 2025

Din ansøgning skal indsendes elektronisk ved at klikke på ‘Søg stillingen’ nedenfor. Ansøgningen skal indeholde følgende dokumenter i PDF-format:

 

  • Motiveret ansøgning
  • Fuldt CV med angivelse af forskningserfaring
  • Eksamensbevis og karakterudskifter fra bachelor- og kandidatuddannelse
  • Publikationsliste
  • Minimum 1 reference til en person vi må kontakte
  • Anden relevant information, f.eks. anbefalinger

 

Ansøgeren vil blive kontaktet, hvis ansættelsesudvalget har brug for yderligere dokumentation. Efter fristens udløb vil alle ansøgere få besked om, hvorvidt de er gået videre, og udvalgte ansøgere bliver inviteret til samtale. Ansættelsessamtalerne forventes at finde sted i uge 8.

Du kan finde information om ansættelsesprocessen på: https://employment.ku.dk/faculty/recruitment-process/

Ansøgerne vil blive bedømt i henhold til Bekendtgørelse nr. 242 af 13. marts 2012 om ansættelse af videnskabeligt personale ved universiteter. 

Københavns Universitet ønsker at afspejle samfundets mangfoldighed og opfordre alle kvalificerede kandidater til at søge uanset personlig baggrund.

 

Spørgsmål

Spørgsmål vedr. stillingen kan rettes skriftligt til Susanne Reventlow på e-mail susrew@sund.ku.dk

Generel information om ph.d.-studier ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet kan findes på ph.d.-skolens hjemmeside: https://healthsciences.ku.dk/phd/guidelines/

APPLY NOW

Part of the International Alliance of Research Universities (IARU), and among Europe’s top-ranking universities, the University of Copenhagen promotes research and teaching of the highest international standard. Rich in tradition and modern in outlook, the University gives students and staff the opportunity to cultivate their talent in an ambitious and informal environment. An effective organisation – with good working conditions and a collaborative work culture – creates the ideal framework for a successful academic career.

Contact

Susanne Reventlow

Info

Application deadline: 24-01-2025
Employment start: 01-04-2025
Working hours: Full time
Department/Location: Department of Public Health

Search all vacancies