Center for Makroøkologi, Evolution og Klima søger medarbejder til nyt undervisningsprojekt

På Center for Makroøkologi, Evolution og Klima i Sektionen for Biodiversitet på Globe Institute søger vi en medarbejder med stor naturfagsdidaktisk indsigt og erfaring med pædagogisk udviklingsarbejde i grundskolen. Du skal bidrage til at teste en ny undervisningsmetode til naturfagene i 5.-8. klasse.

Stillingen er 20 timer/uge og tidsbegrænset til perioden 1. juli 2025 til og med 30. juni 2027.

Om os
Center for Makroøkologi, Evolution og Klima (CMEC) er et Center of Excellence, der huser ca. 50 forskere, teknikere og forskellige forskningsunderstøttende funktioner samt en række store eksternt finansierede centre og forskningsprogrammer. Vi forsker i, hvad der bestemmer fordelingen af biologisk liv på jorden i fortiden, i dag og i fremtiden. Vi formidler vores forskning aktivt til samfundet bl.a. gennem udvikling af undervisningsmaterialer til skoler og gymnasier, og vi sætter vores viden i relation til den globale biodiversitetskrise, klimaforandringer og bæredygtig udvikling.

Vi tilbyder
CMEC tilbyder en spændende stilling med varierende arbejdsopgaver og en unik mulighed for at afprøve og evaluere nye undervisningsmetoder i tæt samarbejde med lærere, forskere og andre eksperter. Du bliver en del af et internationalt og inspirerende fagmiljø på CMEC, hvor vi har høje ambitioner for både forskning og formidling og samtidig prioriterer det sociale og konstruktive arbejdsmiljø, hvor døren til dine kollegaer altid er åben.

Om projektet
Stillingen er en del af undervisningsprojektet ”Med forskerens øjne”, der er finansieret af LEO Fondet. I projektet skal vi teste og evaluere metoden ”Visual Thinking Strategies” (VTS) i naturfagsundervisningen på en række skoler. VTS-metoden stammer fra kunstformidlingen og baserer sig på elevernes egne observationer og beskrivelser.

Målet er at afdække metodens relevans og potentiale for at gøre naturfagsundervisningen mere inkluderende, fællesskabende og nysgerrighedsbaseret. Test og evaluering foregår i samarbejde med udvalgte lærere og deres elever.

Projektet ledes af programleder Karsten Elmose Vad i samarbejde med centerleder og professor Carsten Rahbek, samt eksperter fra VTSDanmark.

Arbejdsopgaverne består i:

  • At bidrage til planlægning og afholdelse af VTS-kursusrække for lærere og projektdeltagere.
  • At teste og evaluere metoden i praksis i samspil med lærere og elever.
  • At udvikle konkrete VTS-cases til inspiration for lærerne.
  • At bidrage til koordinering, planlægning og samarbejder.
  • At indsamle, afrapportere og formidle data, erfaringer og viden fra projektet.
  • At formidle projektets resultater via artikler, oplæg til konferencer mm.

Om dig
Du har en relevant uddannelse, stor naturfagsdidaktisk og pædagogisk indsigt, samt erfaring med pædagogiske udviklingsprojekter i grundskolen. Du er fagligt nysgerrig og drevet af en ambition om at levere høj kvalitet.

Vi lægger vægt på, at du:

  • Er fagligt velfunderet, systematisk og fokuseret på projektets mål og målgrupper.
  • Har erfaring med og stor lyst til at samarbejde med forskellige faggrupper fx skolelærere, fagdidaktikere og naturvidenskabelige forskere.
  • Er struktureret og fortrolig med løbende at dokumentere, evaluere og afrapportere.
  • Er en aktiv del af de naturfagdidaktiske netværk og fortrolig med videndeling fx oplæg på konferencer og skrive artikler til fagblade.

Løn og ansættelsesforhold
Ansættelsen sker som akademisk medarbejder i henhold til overenskomst for Akademikere i Staten. Aflønning i henhold til AC-overenskomst er anciennitetsbestemt. Der vil være mulighed for forhandling af yderligere tillæg efter kvalifikationer. Den ugentlige arbejdstid er gennemsnitligt 20 timer. Vi har flekstid.

Københavns Universitet (KU) er i gang med at implementere en ny fælles administrativ organisering og nye arbejdsgange, som medfører forandringer de kommende år. For yderligere oplysninger kan du evt. kontakte Institutadministrator Sanne Louise Christoffersen, telefonnummer +4535327380, samt tillidsrepræsentant Janne Sørensen. Du kan også læse mere her

Din ansøgning
Er du interesseret i stillingen, beder vi dig sende en ansøgning vedhæftet uddannelsesbevis, CV og andre relevante bilag via Jobportalen (tryk på linket "SØG STILLINGEN") senest den 28. april 2025.

Universitetet ønsker at afspejle det omgivende samfund og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

Yderligere spørgsmål
Har du spørgsmål til stillingen kan du kontakte programleder Karsten Elmose Vad: kevad@sund.ku.dk / tlf. 23827936.

Du finder mere information om CMEC og vores aktiviteter her: https://macroecology.ku.dk/

APPLY NOW

Part of the International Alliance of Research Universities (IARU), and among Europe’s top-ranking universities, the University of Copenhagen promotes research and teaching of the highest international standard. Rich in tradition and modern in outlook, the University gives students and staff the opportunity to cultivate their talent in an ambitious and informal environment. An effective organisation – with good working conditions and a collaborative work culture – creates the ideal framework for a successful academic career.

Info

Application deadline: 28-04-2025
Employment start: 01-07-2025
Working hours: Full time
Department/Location: Globe Institute

Search all vacancies